L I V I N G

DIY // Van ‘net niet’ naar ‘echt wel’

Vorig jaar na het overlijden van mijn oma wilde ik graag een kastje hebben dat zij altijd in haar woonkamer had staan. Daarvoor was die van mijn ouders geweest en ik vond het wel leuk. Een tijdje stond hij in de garage omdat ik hem eigenlijk wilde verven maar dat kwam er niet van en dus zette ik hem original style in mijn kamer. Nu, meer dan een jaar later is het er eindelijk van gekomen en besloot ik hem te voorzien van een likje verf. Welke kleur het moest worden was daarna nog de vraag. Wit leek me leuk maar er zijn zoveel soorten wit en dat moet dan ook weer matchen met de andere witte meubels in mijn kamer. Wit viel dus af. Dezelfde kleur grijs als mijn muur was het ook niet helemaal en dus koos ik zwart en vandaag zie je het resultaat.

Ik heb pas 1 keer eerder iets geverft en dat was niet zo’n groot succes. De druppels liepen naar beneden en het zag er gewoon niet uit. Verstand van kwasten en rollers heb ik ook niet maar gelukkig bestaat alles in een universele variant en kon er dus niet veel mis gaan op dat gebied. Na een rondje Karwei had ik kwasten, rollers, schuurpapier en verf verzamelt en kon ik aan de slag. De verf die ik koos is mat zwart, als ik nu naar het eind resultaat kijk zou ik het meer omschrijven als semi mat maar ik ben er blij mee zo.

Het begin

Voordat ik eenmaal goed en wel was begonnen maakte ik al meerdere fouten. Ten eerste deed ik geen handschoenen of iets van bescherming aan want heel mijn nagels braken af en zijn beschadigd. Als je dat niet zoveel uitmaakt hoef je dat natuurlijk niet te doen. Nou, ik trok een geschikte outfit aan, niet nadenkend dat ik met zwart zou gaan verven en dus begon ik vrolijk met een wit shirt en witte schoenen. Mijn schoenen zijn omgetoverd tot wannabe dalmatiërs maar gelukkig is het shirt wit gebleven.

De eerste stap is het schuren van het kastje en ik kan je zeggen, dat duurde lang. Al die hoekjes en plankjes lak vrij maken duurde ongeveer anderhalf uur. Ik weet niet of het er mee te maken heeft dat dit kastje al oud is en dus dat de lak er minder goed af komt maar ik dacht dat het veel sneller zou gaan. Na het schuren maakte ik het schoon en vet vrij en toen kon het schilderen beginnen. Dat ging eigenlijk heel makkelijk en ook snel. Na de eerste laag kwam de hout kleur er nog doorheen dus deed ik een dag later de volgende laag.

En zie hier het resultaat. Het ziet er meteen heel anders uit, ook in mijn kamer. Het leuke is dat je de hout structuur nog wel door de verf heen ziet, het is dus niet helemaal vlak. Het kastje past nu ook veel beter in de ruimte, ik heb namelijk verder niets in houtskleur en dus stond het een beetje gek. Nu zijn alle meubels zwart en wit en is het meer een geheel, daar hou ik wel van. Ik heb maar meteen de licht bruine poten van mijn nachtkastje zwart gemaakt, dan passen die er ook helemaal bij. Ik ben blij.

Keep you Posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *