L I V I N G

Expositie LustWarande in De Oude Warande [Tilburg]

Als je in de bus zit zie je nog eens wat en zo zag ik afgelopen week dat er weer een expositie was in de Oude Warande hier in Tilburg. Sinds vorig jaar is de sculptuurexpositie na 25 jaar rond gereisd te hebben, te vinden in Tilburg met als naam LustWarande. LustWarande presenteert dit jaar van 24 juni tot 24 september het programma ‘Disruption- Remapping Nature’ dat gaat over hoe mensen tegenwoordig kijken tegen het begrip natuur. Verschillende Europese kunstenaars laten zien hoe zij de natuur zien en hoe zij dat gebruiken in hun werken.

Antti Laitinen  Broken Landscape (2017)

De expositie laat je nadenken over waar de natuur stopt en kunst begint. Want kan dat eigenlijk samen en wanneer noem je iets kunst? Toen ik het werk zag dat je hierboven op de foto ziet, had ik nieteens gezien dat het losse stukken boom waren. Dit jaar is het belangrijk dat de kunstenaars gebruik maken van de ruimte en van wat het bos al te bieden heeft zodat het verschil tussen kunst en natuur nog meer vraagtekens oproept.

Sinds dit jaar vind je naast de internationale groeps expositie ook event sculpture. Momenten waarbij sculpturen worden gepresenteerd waar na uren of meerdere maanden uiteindelijk niets van overblijft. Op vooraf bekende tijden worden deze werken openbaar gemaakt. Zo was er zaterdag twee september werk te zien van Jasper Griepink uit Nederland, Donna Huanca uit Amerika en de Franse Vincent Olinet. Hierboven zie je een stilleven van de Franse kunstenaar Vincent Olinet volledig gemaakt van ijs. Hij wist zelf ook niet hoe lang het werk zou blijven staan en hoe snel het zou smelten. Je zag dat het doek waarop het werk was uitgestalt al helemaal nat was door het smeltende ijs.

Voor 5 euro koop je een plattegrond met informatie over alle werken en hiermee ondersteun je ook het project. Zonder plattegrond is het ook prima te doen, op de plekken van de werken staan bordjes met nummers waardoor je ze ook allemaal kunt bezoeken. De expositie ‘Disruption- Remapping Nature’ is nog tot 24 september te zien in De Oude Warande in Tilburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *