L I V I N G

Time really does fly when you’re having fun

De dagen gaan snel, bizar snel. Voordat je het weet is het weer donker en de weken zijn voorbij voordat je er erg in hebt. Voor mijn gevoel hebben we de echte zomer overgeslagen en zijn we meteen naar de herfst geskipt. Het lijkt wel alsof ik een week geleden nog in een jurkje met mijn voeten in het zwembad liep om af te koelen terwijl ik nu ik dit typ in een trui zit met op de achtergrond de stromende regen. Soms is het om bang van te worden, hoe snel de tijd eigenlijk gaat. Want hoe de tijd me een paar maanden geleden niet snel genoeg ging, zou ik nu weleens aan de handrem willen trekken want ho eens even. Uren gaan te snel en dagen zijn te kort en ze gaan maar door. Time really flies when you’re having fun.

Twee weken geleden alweer vertelde ik je dat school weer was begonnen. Zenuwachtig maar vol goede moed begon ik er aan. De eerste week was tof en vooral de lezing die we kregen van onderzoeksjournalist Henk van Ess vond ik goed. Want tussen de hoeveelheid privacy die we online denken te hebben en hoe weinig we eigenlijk echt hebben zit een absurd gat. We gingen de straat op, bekeken foto’s en zochten uit waar ze gemaakt zijn, luisterden naar Twan Huys terwijl hij vertelde over zijn studentenleven en aan het einde van de week had ik het idee dat ik eindelijk weer eens iets geleerd had.

Foto door Ian Schneider

Condor

Wie had ooit verwacht dat ik school nog leuk zou gaan vinden? Ik niet in ieder geval. Samen met 34 andere studenten volg ik een apart traject waarbij we heel veel vrijheid hebben. Daar hou ik nou van. Geen opdrachten die je snel maakt omdat ze zo nodig vrijdag avond om zes uur ingeleverd moeten zijn of toetsen waar je alleen voor leert om een voldoende te halen om vervolgens alle informatie weer uit je hoofd te wissen. Dit is echt mijn ding. Twee ochtenden per week heb ik met mijn redactiegroep en coach een meeting en de rest van de week doen we allemaal wat we zelf willen. Wat voor journalist wil ik worden? Dat is de vraag. Ben ik bereid mijn leven te geven voor mijn baan en word ik verslaggeefster in oorlogsgebied? Zie je mij vijf dagen in de week om tien met een koffietje in de hand naar mijn vaste bureau bij een redactie lopen? Of wie weet presenteer ik het acht uur journaal in een jurk die het toch net niet is.  Alles ligt nog open en dat is fijn. Het komende jaar ga ik erachter komen wat ik wil, wat voor journalist wil ik worden. Ik weet niet wat er nog gaat komen, maar ik heb er zin in.

2 thoughts on “Time really does fly when you’re having fun”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *