P E R S O N A L

Kill your darlings

Een ‘long time no see’ is wel op zijn plaats. De cursor staat geen seconden stil en mijn vingers vliegen dagelijks over het toetsenbord. Woorden op papier zetten voor mijn eigen blog gaat niet zo voorspoedig als voorheen. Het  schrijvers gezegde ‘kill your darlings’, waarbij je je beste zinnen verwijderd als ze niet passen binnen het grote geheel, neem ik iets te letterlijk. Sinds ik als student journalistiek aan de slag ben gegaan, kijk ik anders naar alles dat ik schrijf.

Van je hobby je beroep maken. Iedere dag doen wat je het liefst doet en er ook nog voor betaald krijgen. Ik heb altijd gezegd dat ik werk wil doen waar ik geen weekend voor nodig heb. Waar overwerken niet bestaat en waar ik nooit verveeld door raak. Waar ik echter nooit aan heb gedacht is dat zoiets ook in de vorm van een studie kan bestaan.

Toen het tijd was voor de herfstvakantie had ik nog best een weekje door willen gaan. Of die vakantie in zijn geheel geskipt. Het voelt niet alsof ik naar school ga. Voor een groot deel heeft dat te maken met de afwezigheid van toetsen en opdrachten, maar ook het feit dat de verplichtingen minimaal zijn draagt daar aan bij. ‘School’ lijkt een veel groter deel uit te maken van mijn leven dan voorheen en gek genoeg vind ik het prima. Voorheen hoefde het einde van een opdracht maar in zicht te zijn of ik slingerde Netflix al aan, nu wil ik het toch nog even voor de tiende keer nalezen voordat ik het online zet.

Voor mijn studie houd ik een portfolio bij en daarop plaats ik journalistieke producten. De grote vraag is nu, hoe past mijn persoonlijke blog daarbij en hoe wil ik op het internet terug gevonden worden? Ik werk aan een soort online imago en korte teksten aangevuld met foto’s van Pinterest passen daar niet meer tussen. Alle artikelen die ik maak moeten van een bepaald niveau zijn, wat het onderwerp dan ook is. Iets plaatsen omdat er al een week niets online is gekomen, is verleden tijd. Een journalistieke productie hoef het niet te zijn, maar erachter staan moet ik wel.

1 thought on “Kill your darlings”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *