T R A V E L S

24 uur in Phantasialand // Hotel Matamba & Ling Bao

Inmiddels ben ik twee keer in Phantasialand geweest en voor mij valt het binnen de categorie Disney en de Efteling. Phantasialand is een themapark in Bruhl, een stukje over de grens in Duitsland. Beide keren sliepen we in een van de twee hotels op het park en ik vertel je vandaag wat ik er van vond en wat er te doen is.

Phantasialand is een themapark dat oorspronkelijk begon met het thema ‘fantasie’, vandaar ook de naam. De fantasie wereld staat nog steeds centraal maar door de jaren heen zijn er verschillende ‘werelden’ bij gekomen die elk een stuk van de wereld uitbeelden. Zo heb je een thema gebied gebaseerd op Berlijn en het in middeleeuwse sferen geklede Klugheim. In alle themawerelden vind je attracties en eetgelegenheden helemaal in de stijl van dat thema. Ook de medewerkers van het park hebben kleding aan passend bij het thema en in Berlin lopen medewerkers rond in kleding van het begin van de twintigste eeuw alsof ze in dat themagebied wonen. Er is ontzettend veel te doen in Phantasialand, wil je alle attracties en shows bezoeken dan kun je het beste twee dagen uittrekken voor een bezoek. Combineer het met een overnachting in een van de twee themahotels dat Phantasialand rijk is. Hotel Matamba vind je in Deep Africa en Hotel Ling Bao in China Town.

Ling Bao // China Town

Hotel Ling Bao is het Chinees ingerichte hotel en vind je dus ook in themawereld China Town. Vanaf het moment dat je het hotel binnenstapt tot en met het moment dat je in je kamer komt lijkt het wel alsof je China binnenloopt. Tot op de details is alles gedecoreerd en alles past bij elkaar. Tot op de dag van vandaag praten wij hier thuis nog steeds over de bijzondere geur die er hing in dit hotel, een mix tussen de geur van een open haard en popcorn.

Wij hadden een familie kamer met een tweepersoons bed en een stapelbed. Het stapelbed lijkt op een soort Chinese boot en past ook weer goed bij de rest van de inrichting. Een aantal kamers hebben uitzicht op het park, zo zagen wij vanuit ons raam een achtbaan voorbij komen. Naast de familiekamer die wij hadden, zijn er ook nog verschillende suites te boeken met net wat meer ruimte dan een gewone kamer.

De tuin van Ling Bao vond ik het mooist van het hele hotel. Hij is groot en er zijn verschillende bankjes waar je kunt zitten als het mooi weer is. Hotel Ling Bao heeft ook een klein zwembad aan de zijkant van het hotel waar je kunt ontspannen na een dag vol achtbanen. Via de tuin kun je ook het park binnen in het hoofdseizoen en vakantie’s. Je komt dan meteen in het themagedeelte China Town┬áen zo hoef je niet eerst naar de hoofdingang te lopen.

Matamba // Deep Africa

Hotel Matamba is volledige in Afrikaanse sferen ingericht en je ziet dat overal in terug, de buitenkant, entree, kamers en tuin zijn allemaal zo ingericht dat het lijkt alsof je Afrika binnenstapt. Tenminste, dat is wat ik me er bij voorstel. Beide hotels hebben een eigen parkeerplaats tegenover het hotel en dicht bij de ingang. Vanuit hotel Matamba is het nog geen minuut lopen naar de hoofdingang mocht de ingang in de tuin van het hotel niet open zijn.

Het hotel heeft 4 verdiepingen en er zijn verschillende kamers te huren. Er zijn ook een aantal suites te huren die uitkomen op de hotel tuin. Wij hadden een familiekamer met twee tweepersoons bedden. Een van de tweepersoons bedden stond in een apart deel van de kamer in een soort tent zoals je hierboven ziet. De kamer was niet heel groot, maar voldoende voor 1 overnachting. Je bent tenslotte toch alleen in de kamer om te slapen. De badkamer was groot genoeg en had een schuifdeur van hout in plaats van een normale deur.

Om bij het ontbijt en buffetrestaurant te komen loop je door een lange hal waar spelletjes te doen zijn voor kinderen. De muren staan vol met schilderingen zoals deze. Die vind je trouwens ook in de rest van het hotel, allemaal in de kleuren geel en bruin en zo past echt alles bij elkaar. Bij het ontbijt is er erg veel keus en alles is vers.

Vanuit een aantal hotelkamers kun je het park in kijken, wij sliepen helaas aan de andere kant van het hotel. Via de tuin met loopbrug kun je het a la carte restaurant bezoeken en in het hoogseizoen en vakantie’s ook via een apart ingang in het park komen. De tuin van hotel Matamba is niet zo groot als de tuin van hotel Ling Bao maar ga er zeker kijken.

Heb je de kans naar Phantasialand te gaan en te overnachten in een van deze twee themahotels, doe dat dan zeker!

Keep you Posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *