T R A V E L S

Colina Village Carvoeiro [Portugal]

Afgelopen maandag las je hoe mijn vakantie in Portugal was en wat ik daar heb gedaan. Vandaag vertel ik je over het appartementen complex waar wij sliepen en hoe we daarbij zijn gekomen. Ook lees je wat er allemaal te doen is en om dit artikel compleet te maken laat ik je ook nog weten wat er in de omgeving allemaal te beleven, zien en doen is. Let’s go!

Ook dit jaar ging ik gewoon nog met mijn ouders mee op vakantie, want geef nou toe, als je 10 dagen kunt gaan genieten in de zon in plaats van wachten tot het stopt met regenen in Nederland, dan doe je dat toch? Dus ook dit jaar was ik weer degene die als eerst op zoek ging naar een mogelijke vakantie bestemming. We wilde dit jaar vliegen maar waarheen was de vraag. Griekenland stond stipt op nummer een maar hier kozen we uiteindelijk niet voor. Als je met 4 personen met allemaal een duidelijke mening op vakantie gaat heb je ook best wat dingen om rekening mee te houden. We wilden bij het strand, vanaf Eindhoven, met een zwembad, goede vluchttijden en de mogelijkheid om een auto te huren. Uiteindelijk werd het niet direct aan het strand en ook niet vanuit Eindhoven maar wel met een zwembad en goed restaurant.
Colina Village is een appartementen complex met veertien gebouwen en een verdieping boven de begane grond in terra cotta kleuren met  2-, 3- en 4-kamerappartement. Wij hadden een 3-kamer appartement met 2 slaapkamers en een ruime woonkamer. De slaapkamer met tweepersoonsbed was een stuk kleiner dan de andere slaapkamer maar ruim genoeg om nog een koffer op de grond te zetten. Beide slaapkamers hadden een grote kast en er is een kluis aanwezig waarvoor je een sleutel bij de receptie kunt huren. De inrichting is wel aan een opfrisbeurt toe, het is niet vies maar kan wel een beetje gemoderniseerd worden. Zo stonden er eettafel stoelen die bijna uit elkaar vielen en ook de bank was niet helemaal top meer.Het zwembad vind je waar ook het restaurant, het winkeltje, de speeltuin en tennisbanen zijn. Het winkeltje is zoals je misschien gewend bent van een camping winkel, er is te koop wat je de eerste dag nodig hebt maar veel meer vind je er niet. Het zwembad is prima met ook een klein kinderbad en als het weer minder is kun je ook binnen zwemmen. Ook al was het warm, het water was best koud en niet heel fijn om in te zwemmen. De drukte bij het zwembad viel heel erg mee en je had ook bijna altijd wel een ligbedje. Als we toch geen bedje konden bemachtigen lagen we een tijdje op het gras. Rond een uur of twee gingen veel mensen met kleine kinderen terug naar het appartement en kwamen er weer bedjes leeg.


We waren van plan iedere avond uit eten te gaan in het stadje maar uiteindelijk hebben we dat geen een keer gedaan. Colina Village heeft namelijk ook een restaurant met a la carte menu. Iedere avond kwamen ook steeds dezelfde mensen eten, het was gewoon lekker.Voordat we op vakantie gingen was ik bang dat ik niets anders zou kunnen eten dan een pizza omdat ik geen vlees en vis eet, maar bij Colina Village hoefde ik me daar geen zorgen over te maken gelukkig. Er stonden 5 gerechten op de kaart die ook ik kon eten. Dat klinkt niet als veel maar als je het vergelijkt met veel andere restaurants is dat het wel. Ik at pasta a Colina zoals op de bovenste foto. Wat ik wel grappig vond is dat ik deze pasta twee keer nam en allebei de keren zat er een andere saus en groente op. De burger onderaan nam ik ook twee keer en was heel lekker!
Naast genoeg vegetarische gerechten stonden er natuurlijk ook heel wat andere dingen op de kaart. Een salade met vis, verschillende soorten omelet, pasta met zal en een kip curry behoren zijn bijvoorbeeld ook te bestellen. Naast dat eigenlijk alles dat we hebben geprobeerd lekker was, is het ook nog eens niet duur. De bediening probeerde er echt iets leuks van te maken en na een paar dagen wisten ze zo’n beetje wel wat we wilde bestellen. Het personeel is over het algemeen heel aardig. We kwamen bijvoorbeeld laat in de avond aan en ook al was het winkeltje dicht, konden we nog wel wat dingen daar kopen.

Op Zoover had ik verschillende dingen gelezen over de afstand naar het dorpje en de supermarkt. Mijn conclusie is dat het lopen naar de supermarkt prima te doen is, 20 minuutjes lopen en je bent er. Naar Carvoeiro zelf zijn wij niet lopend gegaan maar daarvoor moet je wel omhoog dus daarvoor is het handiger een auto te huren. In de algarve is van alles te bezoeken, zo vind je in Porti Mao een winkelcentrum en ook een waterpark is in de buurt. Carvoeiro zelf is een typisch toeristisch dorpje met winkeltjes en restaurantjes en je bent er ook zo doorheen gelopen. Een auto huren is wel echt een aanrader als je net als wij niet zo fan bent van de taxi. Die zijn overigens wel heel goedkoop hoorde ik van andere mensen dus als je dat geen probleem vind is dat ook prima te doen.

Ik ben positief en blij dat we hier zijn geweest. Of ik hier nog eens zal komen? Dat weet ik niet, ik vind het wel leuk om steeds iets anders te zien. Ik denk toch dat ik meer fan ben van grote steden in plaats van kleine dorpjes.

Colina Hotels & Resorts
Poço Partido, R. da Aldeia da Colina, Carvoeiro, Portugal

Keep you Posted!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *